Előfizetői tartalom

Az OTP Jelzálogbank is versenybe száll a befektetőkért

Portfolio
Intézményi befektetők számára százmilliárdos nagyságrendben bocsát ki új jelzáloglevelet az OTP Jelzálogbank - közölte a társaság. A vonatkozó MNB-rendelet alapján csak korlátozottan számíthatók bele a csoporton belül lejegyezett jelzáloglevelek a bankok minimum 15%-os jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutatójába. Ez magyarázhatja a bank lépését, ugyanis az OTP Jelzálogbank leveleit eddig jórészt saját anyacége, az OTP Bank Nyrt. jegyezte le.

Az OTP Jelzálogbank 2017 első negyedévében százmilliárd forintos nagyságrendben bocsát ki jelzálogleveleket több ütemben. A Moody's hitelminősítő az első, február 15-i kibocsátást követően a honlapján tette közzé, hogy az OJB2021/I jelzáloglevelekhez Baa1-es minősítést rendelt hozzá. A kibocsátás mérföldkő a hazai tőkepiacon, ugyanis a Baa1 minősítés két kategóriával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés