Előfizetői tartalom

Az olasz balhé miatt új EU-s szabályozás jöhet

Portfolio
Szigorúbban kellene szabályozni, hogy az EU-tagállamok kormányai mikor pumpálhatnak pénzt a csőd közelben lévő bankokba - véli az uniós biztos, aki a csődbe ment bankok felszámolásáért felelős. Mindezzel az olasz bankmentésre reflektált: nemrég ugyanis az olasz kormány "vészhelyzeti likviditást" biztosított a világ legöregebb bankjának és még 17 milliárd eurót ölt két másik bank felszámolásába is azért, hogy a szenior kötvényesek ne bukják el a pénzüket.

Elke König, az EU bankszanálási hatóságának (SRB) vezetője a Financial Timesnak adott interjút, amelyben elmondta többek közt, hogy a 2013-ban beiktatott állami bankmentést szabályozó uniós keretrendszert elavultnak tartja és az EU már dolgozik annak megoldásán, hogy egyes csőd szélére jutott bankokat úgy lehessen felszámolni az adófizetők pénzének bevonása nélkül, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés