Előfizetői tartalom

Bankbetétben tartanád a pénzed? Akkor fizess!

Portfolio
A Commerzbank úgy döntött, visszavág az Európai Központi Bank (EKB) gazdaságélénkítő politikája miatt, amelynek azonban az intézményi befektetők és az alapkezelők látják majd a kárát. A tervek szerint ugyanis jelentős díjat számít fel a bank a közlejövőben minden nagy volumenű euróbetétre - írja a The Wall Street Journal.

Az EKB még júniusban döntött úgy, hogy az overnight típusú banki betétekre negatív kamatlábat hirdet meg, ezzel arra "kényszerítve" a bankokat, hogy fizessenek azért, amiért a többlet likviditásukat a központi banknál helyezik el. Ezzel az EKB nem titkolt célja az volt, hogy ösztönözze a bankokat a hitelkihelyezésre. Szeptemberben ráadásul tovább csökkentette az overnight...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés