Előfizetői tartalom

Banksegítő intézkedésről döntött titokban az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság már vasárnap felhatalmazta Olaszországot, hogy szükség esetén állami garanciát nyújtson az ország bankjainak kötvénykibocsátásaik során - számolt be egy bizottsági szóvivőre hivatkozva a The Wall Street Journal. Ez lehet az EU első beavatkozása a Brexitről szóló népszavazás óta egy bankrendszer működésébe. Továbbra is szólnak a pletykák emellett mintegy 40 milliárd eurónyi állami tőkeinjekcióról is, ez azonban sokkal bonyolultabb ügy a likviditási segítségnél.

A rossz hitelek nagy állományától, az alacsony kamatkörnyezettől és csapnivaló profitabilitástól szenvedő olasz bankszektor iránti bizalmat csak tovább rontotta a Brexit-népszavazás, amely újabb eladási hullámot indított el az olasz bankok részvénypiacán az elmúlt másfél hétben. Év eleje óta piaci kapitalizációja közel felét elveszítette Olaszország bankszektora. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés