Előfizetői tartalom

Bankválságot robbanthatnak ki a britek

Portfolio
Az elmúlt napokban jelentősen megviselte a banki részvényeket a befektetők Brexittől való félelme, viszont ha valóban a kilépés mellett döntenek a britek jövő héten, a pénzügyi központnak számító Londonban székelő bankok elvesztik az EU-s útlevelüket és így az unió pénzügyi szektorának körülbelül egynegyede is leválik a szigetországgal együtt. Többen emiatt 10-20 százalékos banki részvényárfolyam-esést várnak, de van, aki teljes tőkepiaci összeomlást és válságot vizionál, ezért az amerikai bankok, az EKB és a brit jegybank is gőzerővel készül arra, hogy a katasztrófának elejét vegyék; a kereskedelmi bankok az EU-s kampányt támogatják, a jegybankok pedig a pénzcsapot egyenesen pénzágyúvá akarják alakítani.

Összefoglalónk a témában korábban itt jelent meg. A The Wall Street Journal azt írja, hogy az európai bankszektor forrásait és nyereségét is megtépázhatja az, ha a jövő héten a britek az EU-s kilépés mellett döntenek. A befektetők aggályát az jelezte, hogy a legnagyobb európai és brit bankok részvényeit követő indexek február óta nem látott mélységekbe estek,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés