Előfizetői tartalom

Bankválságtól félnek Olaszországban

Portfolio
Rendkívül nagy hazai állampapír-állományon ülnek az olasz bankok, így az olasz fiskális politikai lazítás miatt ismét felerősödtek körülöttük a részvénypiaci aggodalmak - írja a Financial Times. Sokak szerint újabb tőkeemelési hullám is jöhet az olasz bankoknál, egyesek pedig egyenesen hitelválságra figyelmeztetnek. Ma az Intesa Sanpaolo 1,6%-os, az UniCredit 1,4%-os esést mutat.

A legfontosabb információk a brit üzleti napilap cikkéből: 387 milliárd eurónyi hazai állampapírt tartanak az olasz bankok, ez az 5 éves csúcs közelében lévő hozamszint mellett erőteljes kitettséget jelent. A Hermes vezető elemzője szerint az olasz bankok eszközállományának 13-15%-át teszik ki az állampapírok. Ha a magasabb hozamszint tartósan fennmarad, a bankoknak számottevő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés