Előfizetői tartalom

Bedőlt hitelek: végre megállapodott az EU és Olaszország

Portfolio
Egy 12 hónapon át tartó heves tárgyalássorozat után végre megállapodott az Európai Bizottság és Olaszország a hatalmas olasz nem teljesítő hitelállomány kezelésével kapcsolatosan. Egy tervet állítottak össze, amely segít az olasz bankoknak a 200 milliárd eurós rossz hitelük egy részének eladásában - írja a Reuters. A megállapodás ellenére az Intesa részvényárfolyama 0,7 százalékos, az UniCredité pedig 2,3 százalékos esésben van.

A megállapodás részleteit most véglegesítik - nyilatkozta Pier Carlo Padoan gazdasági miniszter a riportereknek az EU-s versenyhivatali vezetővel, Margrethe Vestagerrel való ötórás tárgyalás után. A terv egy "nagyon hasznos eszköz" lesz, amely állami garanciákon alapul. A nem teljesítő hitelek állománya, amely 2012 és 2014 között nőtt hatalmasra, leköti a bankok tőkéjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés