Előfizetői tartalom

Bedöntik a két bajban lévő olasz bankot

Portfolio
Nem sikerült előteremteniük a továbbműködéshez szükséges tőkét, így bedől, illetve valószínűleg be fog dőlni a Veneto Banca és a Banca Popolare di Vicenza - közölte az Európai Központi Bank. Róma eközben elutasította négy nemzetközi befektetési bank összesen 1,6 milliárd eurós tőkepótlási ajánlatát, ehelyett várhatóan az Intesa Sanpaolo veszi át a bankok egészséges eszközeit.

Az Európai Központi Bank pénteki közleménye szerint az EKB időt adott a két olasz banknak arra, hogy bemutassák tőketerveiket, de képtelenek voltak hiteles megoldási javaslattal előállni. Az EU bankszanálási testülete, az SRB megállapította, hogy nem álltak elő a szanálás feltételei, a bankokat le kell építeni az olasz felszámolási szabályoknak megfelelően. A Reuters eközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés