Előfizetői tartalom

Beégett az újság - Csodálatos számok érkeztek Svájcból

Portfolio
Mivel a svájci Sonntagszeitung vasárnapi cikke nyomán téves adat keringett a UBS várható eredményéről, a nagybank a tervezettnél egy nappal korábban, hétfőn hajnalban közzétette második negyedéves gyorsjelentését. Nem is okozott csalódást: a várt 817 millióval szemben 1,2 milliárd svájci frankos nettó profitot sikerült elérnie.

Vasárnap a svájci Sonntagszeitung arról írt, hogy a zürichi székhelyű bank 25%-os éves profitnövekedésről ad számot második negyedéves gyorsjelentésében. Ezzel szemben a valóság +53%, ezért a UBS úgy döntött, a téves információk megállítása érdekében a tervezettnél egy nappal korábban, hétfőn közzéteszi a gyorsjelentést. Az 1,2 milliárd svájci frankos eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés