Előfizetői tartalom

Begyújtotta a rakétákat az MKB Bank

Portfolio
Az egy évvel korábbi 1,5 milliárd után 19,5 milliárd forintos adózott eredményt ért el az MKB Bank az idei első félévben. Szépen nőtt a bank hitelállománya és a bevételei is. Úgy tűnik, a szanálás időszakának nehézségeit végleg maga mögött hagyta a bank, kérdés persze, hogy növekedése mekkora kockázatvállalással párosul.

Az MKB Bank ma közzétett IFRS szerinti féléves jelentése alapján üzletileg igen aktív volt a társaság az első félév során, illetve az elmúlt egy évben is: a bank ügyfelekkel szembeni követelésállománya 11%-kal 882 milliárd forintra emelkedett egy év alatt (az értékpapír-állomány ennél még nagyobb összegű), a bank mérlegfőösszege 9%-kal 2122 milliárd forintra bővült, a...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés