Előfizetői tartalom

Biztosak vagyunk a vállalati hitelpiac felpörgésében

A válságot átélő vállalkozások sokkal óvatosabbak lettek a hitelfelvételi döntésekben, de jól látszik, hogy mely cégek vesznek majd igénybe uniós forrásokat, és ezen keresztül "a vállalati hitelpiac is nagy valószínűséggel fel fog pörögni" - vetítette előre a Portfolio-nak adott interjúban Trombitás Zoltán. Az Erste Bank EU Irodájának vezetője szerint semmiképpen sem beszélhetünk arról, hogy bizonyos állami kamattámogatású lehetőségek, vagy az MNB hitelprogramja kiszorítaná a piacról a normál banki hitelkonstrukciókat, az pedig versenyelőnyt is jelenthet, hogy egy kereskedelmi bank a palettáján treasury szolgáltatásokat is nyújtani tud például exportra termelő kkv-nak. Trombitás úgy látja, hogy ha a pályázati kiírásokban megfelelően szűkítik le a támogatandó cégek körét, akkor nem lesz gond a biztosítéknyújtás kötelezettség feloldásából. A halasztott önerő bevezetésétől pedig azt várja, hogy jelentősen egyszerűsödik a támogatások előfinanszírozása, illetve felgyorsulhat a projektek végrehajtása.

Hitelezés 2015 A vállalati hitelpiac kilátásairól részletesen szó lesz a Portfolio Hitelezés 2015 című konferenciáján. További részletek: Információ és jelentkezés P.: Hogyan látja most a magyar hitelpiac helyzetét keresleti és kínálati szempontból, tekintettel arra, hogy küszöbön az új uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés