Előfizetői tartalom

Bombasztikus felvásárlási pletykák a bankszektorban

Portfolio
A múlt heti davosi Világgazdasági Fórumon keringő pletykák alapján egyre indokoltabb, hogy hamarosan egy nagybanki összeolvadási hullám söpörjön végig Európán. A lehetséges felvásárlók között a francia BNP Paribas-t, a kiszemeltek között pedig a Commerzbankot és az ABN Amro Bankot emlegetik egyre többen, de az UniCredit, a Lloyds és a Deutsche Bank is főszereplője a kósza híreknek.

A Bloomberg összefoglalója szerint A régió bankjai egy évtizeddel a pénzügyi válság kirobbanása után is csökkenő bevételekkel és növekvő szabályozói terhekkel néznek szembe. A befektetési és kereskedési tevékenységekhez képest kevésbé volatilis profitabilitású és kisebb tőkeigényű lakossági üzletágak összevonása kifizetődő lenne, miközben a befektetési bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés