Előfizetői tartalom

Botrányok tarkítják a legnagyobb német bankot

Portfolio
Nehezen tud megszabadulni a Deutsche Bank sötét múltjától. Körülbelül egy éve fizetett ki a legnagyobb német bank egy 2,5 milliárd dolláros büntetést a Libor-manipulációs botrányban való részvételéért, de a csalás miatti utósokk még mindig bántja a pénzintézetet: múlthéten Georg Thoma, a Deutsche Bank felügyeleti tagja mondott le, mivel a felügyelet többi tagja tűz alá vette egy általa elkészített vizsgálat kapcsán, ami azt elemezte, hogy a bank senior tagjai hogyan birkóztak meg a bank botrányaival. Úgy tűnik, hogy a pénzintézet jövőbeli kilátásai sem sokkal szebbek - írja a Financial Times.

Jelenleg három felügyeleti szerv nyomoz a Deutsche Bankkal kapcsolatosan, a célkeresztben 10 milliárd dollárnyi gyanús kereskedés áll, amit a Deutsche Bank orosz üzletága folytatott le. Egyébként maga a bank is vizsgálódik az üggyel kapcsolatosan. Tavaly júliusban John Cryan, a bank frissen kinevezett vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy "elkötelezett", hogy a Deutsche kockázati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés