Előfizetői tartalom

CIB-vezér: csak idő kérdése a bankszektor átalakulása

A magyar bankszektor történetének egyik legkeményebb tisztítókúráján esett át a CIB Bank, hogy aztán tavaly hat év után először ismét nyereségessé váljon. Bizonyos értelemben tehát az újrakezdésről kérdeztük Simák Pált, a bank elnök-vezérigazgatóját. Mint alábbi interjúnkból kiderül, nem egyszerűen univerzális nagybankként és stabil szereplőként képzeli el a jövőjét Magyarországon az olasz tulajdonos, hanem a fenntartható profitabilitást és a növekedést is célul tűzte ki. Ugyanakkor Simák Pál szerint a bankszektorban a konszolidáció nem maradt el, legfeljebb csúszik néhány évet.

A CIB 2016-os teljesítményéről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2017.03.09Hat év után először lett nyereséges a CIB BankPortfolio: A CIB Bank ma fele-, illetve harmadakkora, mint 2008-ban, a válság elején volt, és a hitelpiac is jóval szűkebb lett azóta. Jelentkezik már mérethatékonysági probléma? Simák Pál: A CIB tavaly 12 milliárd forintos nyereséggel zárta az évet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés