Előfizetői tartalom

Csányi: az ártatlanok bűnhődnek a tisztességtelenek miatt

Portfolio
Nem a hitelkínálattal, hanem a hitelkereslettel van gond, az OTP egymaga 1000 milliárd forinttal több hitelt tudna kihelyezni - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az MKT Közgazdász-vándorgyűlésén tartott előadásában. Szerinte nem kellene elijeszteni a migránsokat, mert egyszer majd szükség lehet rájuk. A takarékcsődök és a brókerbotrányok összességében közel 500 milliárd forintba kerülnek a bankszektor ártatlan szereplőinek - vélte, ismét kemény kritikával illetve a takarékszövetkezeti szektor átalakításának módját. 2003 óta 3000 milliárd forinttal maradt el a bankszektor eredménye a tulajdonosi elvárásoktól, elfogadható, 10%-os szintre csak 2020-ra emelkedhet a bankszektor tőkearányos megtérülése.

Csányi Sándor többek között az alábbiakról beszélt az MKT Közgazdász-vándorgyűlésén tartott csütörtöki előadásában. Sokakat érdekelne a foci, illetve a mezőgazdaság témája, de a közönségre való tekintettel inkább a magyar bankszektor témáját választotta, előadása címe "A magyar bankszektor kilátásai". Az elmúlt években nem sokan foglalkoztak azzal, milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés