Előfizetői tartalom

Devizahiteles elszámolás: saját bankját is megbírságolta az MNB

Portfolio
Az MNB újabb bírságokat szabott ki az elszámolási határidőt megsértő pénzügyi intézményekkel szemben. Két pénzügyi vállalkozás és egy kereskedelmi bank összesen 7,5 millió forint bírságot kapott amiatt, mert késve küldte ki a fogyasztóknak az elszámolási értesítők egy részét - olvasható a jegybank közleményében. Az egyik többmilliós bírságot az MNB az MKB Banknak rótta ki, amelynek tulajdonosi jogaival saját maga rendelkezik.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi vizsgálata során újabb három pénzügyi intézménynél, az AEGON Magyarország Hitel Zrt.-nél, az UCB Ingatlanhitel Zrt.-nél és az MKB Bank Zrt.-nél állapított meg mulasztást. A pénzintézetek az elszámolásokat késedelmesen, a jogszabályi határidőn túl küldték el. Az MNB arra kötelezte az UCB Ingatlanhitelt és az MKB-t, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés