Előfizetői tartalom

Döntött a szenátus: nekimennek a gyűlölt bankszabályoknak

Portfolio
Megszavazta az amerikai szenátus a válság után hozott Dodd-Frank banktörvényt átszabó törvényjavaslat tárgyalásának megkezdését. A törvénycsomag felülvizsgálatát kezdeményező javaslat mellett kiálltak a republikánusokkal karöltve mérsékeltebb demokrata szenátorok is, a végső döntés jövő héten várható. A benyújtott törvényjavaslat könnyítené a közepes méretű bankokra nehezedő szabályozói terheket.

A 2010-ben elfogadott Dodd-Frank törvényt felülvizsgáló törvényjavaslatról szóló tárgyalások megkezdését 67-32 százalékos arányban szavazta meg a szenátus, 13 republikánus, 12 demokrata és egy független szenátor támogatásával. A demokraták közül főleg olyan politikusok támogatták a törvénycsomagot, akik idén olyan államokban indulnak majd újraválasztásért, ahol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés