Előfizetői tartalom

Drága mulatság lesz: kettévágják a világ egyik legnagyobb bankját

Portfolio
A magyarországi bankok sokat panaszkodnak a szabályozói környezet és a legkülönfélébb adóterhek miatt, de az is biztos, hogy a brit szabályozók sem kényeztetik el a bankjaikat. Az HSBC és a Lloyds is több száz millió fontos költséggel számol amiatt, mert a szabályozók kettévágatják a pénzintézeteket, vagyis elkülönítik a brit lakossági üzletágat a bank többi részétől.

A brit szabályozók azt írják elő a helyi nagy befektetési és kereskedelmi bankoknak, hogy a brit lakossági üzletágat válasszák külön a többi, kockázatosabb banki tevékenységtől. Ezzel a cél az, hogy a hagyományos kereskedelmi banki tevékenységet (betétgyűjtés, hitelezés) ne veszélyeztethessék a kockázatosabb befektetési banki tevékenységek (pl. saját számlás kereskedés)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés