Előfizetői tartalom

Dráma az olasz bankoknál, állami mentőcsomag készül

Portfolio
Veszélybe került a világ legrégebbi bankjának tartott Monte dei Paschi di Siena 5 milliárd eurós tőkeemelése a vasárnapi olasz népszavazás negatív eredménye miatt. Egyre nagyobb ugyanis a valószínűsége, hogy a katariak nem fektetnek be a bankba. A piaci bizalom elvesztése a teljes olasz bankszektort, benne az UniCredit tőkeemelésének sikerét is veszélyezteti.

1 milliárd eurónyit tőkét ígért a Qatar Investment Authority a harmadik legnagyobb olasz banknak számító Monte dei Paschi di Sienának, a népszavazás eredménye fényében azonban egyre valószínűbb, hogy ez nem fog megérkezni.A bankszektor vezetői attól tartanak, hogy így meghiúsulhat az 5 milliárd eurósra tervezett piaci tőkeemelés is, így állami pénzből kell megmenteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés