Drasztikus fizetéscsökkentések az UniCredit vezetőinél

2017. január 11. 08:24    
nyomtatás
 
Drasztikusan csökkentik az UniCreditnél a vezérigazgató fizetését, és most az is kiderült, hogy a bank elnöke és három elnökhelyettese is 40%-os fizetéscsökkentéssel kezdi az évet.

Kereskedés Unicredit-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Reuters szerint Jean Pierre Mustier vezérigazgató már a bank december 13-ai új stratégiai tervének bemutatásakor arról beszélt, hogy jelentősen csökkenti saját a fizetését.

Akkor a bank az alábbiakat jelentette be:
  • 2017 első negyedévében tervezi végrehajtani a 13 milliárd eurós részvénykibocsátást. A bevont tőke
  • segítheti a bank tőkehelyzetének javítását, amivel kapcsolatban 2019-re 12,5% feletti mutatót (CET1) tűztek ki, amihez a már bejelentett érdekeltség-eladások 164 bázisponttal járulnak hozzá,
  • másrészt hozzájárulhat a bank 17,7 milliárd eurónyi nem teljesítő hitele leépítésének biztonságos finanszírozásához.
  • A bank tervei szerint 14 ezer fős, vagyis a szeptemberi állapothoz képest 11%-os létszámleépítést is végrehajt (ez egyébként a magyar leánybankot nem érinti).
2016.12.13 09:37 Soha nem látott tőkeemelést jelentett be az UniCredit (2.)
A bank tegnap azt is közölte, hogy Giuseppe Vita elnök, valamint Luca Cordero di Montezemolo, Vincenzo Calandra Bonaura és Fabrizio Palenzona elnök-helyettes is beleegyezett abba, hogy 40%-kal csökkentsék fizetését, mindez január 1-jétől hatályos.

Drasztikus fizetéscsökkentések az UniCredit vezetőinélElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium