Egy hónapon belül jön a bankok rémálma: milliárdos bevételektől búcsúzhatnak

2017. december 7. 08:54    
nyomtatás
 
Az új európai irányelv, a MiFID 2 januári életbe lépésével a világ legnagyobb bankjai európai részvénykereskedési bevételük 15%-ától búcsúzhatnak - írja a Bloomberg a Coalition Development elemzőcég adataira hivatkozva.


Az új elemzés becslései szerint az európai, közel-keleti és afrikai vállalati és befektetési banki tevékenységből származó bevétel 2,6%-kal eshet vissza a MiFID 2 januári életbe lépését követő két évben. A Coalition adatai szerint a kötvénykereskedési és banki bevételek 4,2, illetve 1,7%-kal eshetnek vissza.

A részvénykereskedésből származó bevételeknél kell igazán jelentős visszaesésekkel számolniuk a bankoknak, miután a banki elemzések lesznek leginkább negatívan érintve az új irányelv életbe lépésével, és ezek az elemzések a részvénybevételek esetében teszik ki a legnagyobb arányt.

A Greenwich Associates adatai szerint a júniussal bezáruló 12 hónapban az európai intézmények összesen 2,9 milliárd dollárt fizettek részvénykereskedési díjként, ennek 46%-át pedig a részvényelemzésekért fizetett díjak tették ki. Idén eddig közel 7 milliárd dollárnyi bevétel folyt be a nagybankoknál a részvénykereskedési üzletből, ennek mintegy 15%-a "veszhet oda" a MiFID 2 életbe lépésével.

Címlapkép: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium