Előfizetői tartalom

Elárulta Rogán Antal, mi lesz a lakástakarékokkal

Portfolio
A lakás-takarékpénztárakhoz hasonlóan 30%-os állami támogatást adna az állam az új, ezen a héten bejelentett Nemzeti Otthonteremtési Közösségben megtakarítóknak, ám ennek felső plafonja magasabb lesz, mint a lakástakarékoknál elérhető évi 72 ezer forint - mondta Rogán Antal az ATV-nek adott interjújában. A miniszter elárulta, hogy ez csak új lakás 10 éven belüli építésére lesz felhasználható, a vonatkozó törvényjavaslat ugyanakkor még nem jelent meg az Országgyűlés honlapján.

Rogán Antal az alábbiakat árulta el az interjúban: Nem hozzák az államot helyzetbe, a lakás-takarékpénztárakat (Rogán helytelenül szövetkezeteket említett) sem fosztják meg semmitől, nem kívánnak változtatni a lakás-takarékpénztári konstrukciók 30%-os (befizetésarányos) állami támogatásán sem. Mindössze annyi történik, hogy kapnak egy versenytársat. A lakás-takarékpénztárakkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés