Előfizetői tartalom

Eldőlt: nem lesz olasz bankmentés, vége a két banknak

Portfolio
Miután pénteken gyakorlatilag csődben lévőnek nyilvánított két regionális olasz középbankot az EKB, a hétvégén el is készült a Veneto Banca és Banca Popolare di Vicenza állam által koordinált leépítésének a terve. Olaszország egy rendelet értelmében 5,4 milliárd eurót költ a felszámolásra, és további 12 milliárd eurónyi garanciát vállal. Az Intesa Sanpaolo pedig jelképes áron viheti a két bank egészséges eszközeit.

Az EKB múlt héten sikertelennek nyilvánította a két olasz bank tőkepótlási terveit (6,4 milliárd euró hiányzik a bankokból), miután az olasz kormány sem állt elő elfogadható bankmentési tervvel, a felügyelet ezzel zöld utat nyitott a két bank felszámolása előtt. Az olasz kormány a hétvégén meg is szövegezte az erről szóló rendeletet.Kapcsolódó cikkünk2017.06.25Bedöntik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés