Elindult az azonnali fizetés Amerikában

2017. november 14. 17:06    
nyomtatás
 
A világ legnagyobb bankjainak egy csoportja elindította a valós idejű utalást az Egyesült Államokban. A rendszer lehetővé teszi a pénzintézetek ügyfelei számára, hogy várakozás nélkül, rögtön utaljanak a számláik között - írja a Financial Times.

Az azonnali átutalási rendszer magyarországi bevezetéséről is szó lesz csütörtöki Banking Technology konferenciánkon. Az utolsó helyek még kiadók! Ne maradjon le róla!

A vezető globális bankok által alapított The Clearing House pénzügyi szolgáltató a Mastercard Vocalink nevű, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásával állt össze, hogy létrehozzák azt a rendszert, amivel a belföldi utalások napok helyett másodpercek alatt teljesülnek. A fejlesztés átalakíthatja az Egyesült Államok jelenlegi fizetési szektorát, amelyet 40 éve a csekkek és hitelkártyák dominálnak.

A rendszer folyamatosan üzemel, így a segítségével a nap 24 órájában lehet utalni, és az összeg azonnal megérkezik a kedvezményezett bankszámlájára. Más, a már működő valós idejű rendszerekkel ellentétben az amerikai fejlesztéssel jóváhagyó üzeneteket is lehet küldeni az utalással egyidejűleg. Paul Stoddart, a Vocalink vezérigazgatója szerint a megoldással az Egyesült Államok az úttörője lesz a nemzetközi fizetési szektornak.

Elindult az azonnali fizetés Amerikában


Az új szolgáltatásból a magánszemélyek mellett a vállalatok is hasznot tudnak húzni, mivel a számlák és kifizetések azonnali teljesülése elősegíti a számlaegyeztetést.

Az azonnali átutalási rendszer magyarországi bevezetéséről is szó lesz csütörtöki Banking Technology konferenciánkon. Az utolsó helyek még kiadók! Ne maradjon le róla!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium