Előfizetői tartalom

Elolvadt a Deutsche Bank profitja, még drasztikusabb átalakítás jöhet (2.)

Portfolio
Csak hab volt a tortán a Deutsche Bank számára a Brexitről szóló népszavazás a második negyedévben. A legnagyobb német bank nyeresége szinte nullára olvadt "saját jogon" is, többek között a bank tevékenységének átalakítása miatt. A 20 millió eurós adózott profit így is kedvezőbb, mint az elemzők által várt 105 millió eurós veszteség.

A gyorsjelentés alapján jelentősen, 20%-kal visszaesett a bank bevétele a második negyedévbenegyrészt a továbbra is egészségtelenül alacsony kamatkörnyezet, másrészt a megnövekedett piaci volatilitás miatt.John Cryan vezérigazgató most ezért is közölte, hogyamennyiben a jelenlegi gazdasági környezet fennmarad, ambiciózusabbnak kell lennünk szerkezetátalakításunk időzítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés