Előfizetői tartalom

Eltűnt a magyar takarékok kétharmada egy negyedszázad alatt

Portfolio
A takarékszövetkezeti egyesülések révén tőkeerősebb, versenyképesebb és eredményesebb szövetkezeti hitelintézetek jönnek létre; a jelenlegi 9 egyesülési kérelemben 32 takarékszövetkezet érintett - tájékoztatta a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) pénteken az MTI-t. Kiemelték, az egyesülések a takarékszövetkezetek autonóm, szuverén döntésén alapulnak.

A szervezet tájékoztatása szerint az egyesüléssel kapcsolatos döntések meghozatala a takarékszövetkezetek (részjegy) tulajdonosainak hatáskörébe tartozik, arról a szövetkezeti hitelintézetek közgyűlése hivatott dönteni. A tájékoztatásban felidézték:a kilencvenes évek elején több mint 220 szövetkezeti hitelintézet volt Magyarországon, mára - főként az egyesülések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés