Előfizetői tartalom

Elviheti a brókerbotrány a bankadócsökkentés felét

Portfolio
A jelenlegi 15 milliárdról (14 OBA + 1 Beva) 35 milliárd forintra nőhet a jövő évtől a magyar pénzügyi rendszer OBA- és Beva-befizetéseinek összege - mondta Nagy Márton a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Ez még nagyobb lehet, ha a Quaestor-kötvényesek 20 ezer és 100 ezer euró közötti vagyonáért is jórészt a bankoknak kell helyt állniuk. Számításaink szerint ezzel már meghaladhatja a pluszteher a jövő évre beígért bankadó-csökkentés felét.

A hétvégén megjelent interjúban az MNB ügyvezetői igazgatója az alábbiakról beszélt: a következő évtől 20 milliárd forinttal emelkedik az OBA és a Beva díjbevételeinek nagysága, így az összesített bevétel eléri a 35 milliárdot, ebben még nincsen benne a 20 ezer és a 100 ezer euró közötti összeg, amelyet a pénteken benyújtott törvényjavaslat alapján közvetetten szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés