Előfizetői tartalom

Erre a bejelentésre vártunk: hitelek százmilliárdjait szórják ki a bankok

Nagy érdeklődést mutatnak a bankok a MARK Zrt. programjára: ma járt le a 3 hónapos regisztrációs időszak, és több mint 300 milliárd forintnyi vállalati projekthitelt és ingatlant ajánlottak fel az MNB által alapított eszközkezelőnek - jelentette be az MNB. Mivel a MARK a bejelentés szerint várhatóan 90-125 milliárd forintos piaci árat fizethet a bruttó (értékvesztés nélkül számított) 300 milliárd forintnyi eszközökért, és a különbözet jó részét valószínűleg értékvesztésként már megképezték a bankok, most úgy tűnik, nem jár jelentős többletveszteséggel a tranzakciósorozat a szektornak. Meglepően nagyszámú, összesen 23 intézmény ajánlott fel eszközt a MARK-nak.

Felszállt a fehér füstTöbb mint két éve, 2014 májusában jelezte először az MNB, hogy egy "rossz bankot" hoz létre a bedőlt vállalati hitelek bankoktól történő átvételére. A lépés lényege, hogy tőke és erőforrás szabaduljon fel a bankoknál, amelyet új hitelezésre fordíthatnak. Azóta kiderült, hogy nem egy klasszikus, külföldön már ismert "rossz bankról", hanem egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés