Előfizetői tartalom

Estek a bevételek, de vártnál így is jobb eredménnyel rukkolt elő a Commerzbank

Portfolio
Az átszervezési törekvések ellenére is nőttek a Commerzbank költségei, ezzel pedig az adózás előtti eredmény 12%-kal visszaesett az első negyedévben a német banknál, igaz, még így is verte az elemzői várakozásokat. A nettó eredmény viszont 9,2%-kal 250 millió euróra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A bank részvényei a nyitás előtti percekben 1,8% körüli mínuszban állnak.

Az elemzők által várt 276 millió eurós adózás előtti eredményt sikerült felülteljesítenie a Commerzbanknak az első negyedévi 289 millió euróval. A bevételek viszont 3,7%-kal 2,3 milliárd euróra estek vissza a tavalyi év azonos időszakához képest, miután az erős hazai verseny mellett az sem tett jót a banknak, hogy az ügyfelek kisebb érdeklődést mutattak a tőkepiaci termékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés