Előfizetői tartalom

Ezt is megértük: a magyar leánybank hozta az Erste-profit negyedét (2.)

Portfolio
A vártnál nagyobb bevétellel zárta a negyedik negyedévet az Erste Group, az egyéb eredmény sor elmaradása miatt azonban a 94 millió eurós konszenzusnál valamivel alacsonyabb, 86 millió eurós adózott eredményt ért el az osztrák bankcsoport. A profit több mint negyedét hozta a magyar leánybank. Bár a főbb bevételsorok még mindig alacsonyabbak a bankcsoportnál az egy évvel korábbihoz képest, a profit visszaesése az év végi magasabb bankadó-fizetéssel magyarázható. A kilátások nem túl rózsásak: a tavalyi 12,3% után idén enyhén tovább szűkülő kamatmarzs mellett csak "több mint 10%-os" tőkearányos megtérülést vár a menedzsment.

A vártnál 3%-kal magasabb nettó kamatbevétellel és a vártnak megfelelő nettó díj- és jutalékbevételekkel zárta a negyedik negyedévet az Erste. A működési ráfordítások 5%-kal magasabbak voltak a vártnál, a hitelezési céltartalékok pedig lényegében megfeleltek a konszenzusnak. Az adózás előtti eredmény mégis alig több mint fele lett a vártnak amiatt, hogyaz egyéb eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés