Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést adott ki a Commerzbank

Portfolio
A március végi 12%-ról 11,5%-ra csökkent a Commerzbank elsődleges alapvető (CET1) tőkemutatója - tette közzé váratlan figyelmeztetését tegnap este a második legnagyobb német bank. A bank még az augusztus 2-án várható gyorsjelentése előtt azt is közölte, hogy második negyedéves eredménye összhangban van az elemzői konszenzussal.

Érdekesség, hogy cikkünk írásának pillanatában a részletes közlemény nem található a Commerzbank honlapján, a Reuters tudósítása szerint mindenesetre: a bank közölte, hogy értékelési és módszertani okok miatt csökkent a március végi 12%-ról június végére 11,5%-ra a bank CET1 tőkemutatója a Bázel III. teljes alkalmazásával, ez még megfelel a szabályozói követelményeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés