Előfizetői tartalom

Filmes és borász kezében az MKB új tulajdonosa

Portfolio
A kiterjedt offshore érdekeltségi hálózattal rendelkező Rakesh Kumar Aggarwal indiai származású szingapúri üzletember lett az MKB-ra nyertes ajánlatot tevő, várhatóan 45%-os tulajdoni résszel bíró Blue Robin Investments egyedüli, közvetett tulajdonosa, az irányítás pedig a Kovács Gábor korábbi befektetési bankár cégeinél is dolgozó Csépai Gergely kezében van - írja a Magyar Narancs. Hogy kik dobják össze a Blue Robin Investments, illetve a másik nagy tulajdonos, a Metis 17-17 milliárdját a bank megvételéhez, továbbra sem tudni.

Március végén derült ki, hogy az MKB Bankot a június 30-áig végrehajtandó adásvétele során három befektető konzorciuma veszi meg 37 milliárd forintért, így 45%-ban az ismeretlen befektetőket tömörítő, pár hónapja indult Metis Magántőke Alap lesz a tulajdonosa, amelyet a Minerva alapkezelő kezel, 45%-ban a szingapúri Prime Direct Pte. Ltd. közvetett és a Blue Robin Management...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés