Előfizetői tartalom

Fizetésképtelenné vált egy falu a takarékszövetkezet csődje miatt

MTI
Tiszatenyő önkormányzata gyakorlatilag fizetésképtelenné vált a tiszaföldvári Tisza Takarékszövetkezet működésének felfüggesztése miatt, miután ez a pénzintézet a több mint 1600 lelket számláló település számlavezetője. A faluban azonban nem állt meg az élet, mert néhány beszállító továbbra is vállalta a legfontosabb egységek ellátását - közölte Kazinczi István (Fidesz) polgármester szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint az elmúlt hét végén 180 közmunkás és 20 hivatali dolgozó pénzének utalására adtak megbízást a takarékszövetkezetnek az önkormányzat számlájáról, de az emberek már nem jutottak hozzá a várt összeghez. "Bent ragadt" a pénzintézetnél az a 16 millió forint, amit a Belügyminisztériumtól forráskiegészítésül kaptak, és különböző számlákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés