Előfizetői tartalom

Fontos döntés előtt Amerika: szétszedhetik Obama gyűlölt bankszabályait

Portfolio
Várhatóan hamarosan elfogad az amerikai szenátus egy olyan törvényjavaslatot, amely a 2008 után hozott banki szabályozási csomagot, a Dodd-Frank törvényt jelentősen lazítja. A politikusok ma főleg arról döntenek majd, hogy kiveszik-e az 50 és 250 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkező bankokat a pénzügyi rendszer stabilitása szempontjából fontos pénzügyi intézmények kategóriájából. A döntés lazább tőkekövetelményeket, a stressztesztek eltörlését és a végrendeletek szükségességének megszüntetését hozná majd a közepes pénzintézeteknek.

Ma szavaz az amerikai szenátus egy olyan törvénycsomag tárgyalásának elindításáról, amely bizonyos, a 2008-as gazdasági válság után hozott banki szabályokat eltörölne a Dodd-Frank törvény keretein belül. A 2010-ben elfogadott törvényt a pénzintézetek azóta kritizálják annak túlságosan költséges és komplex mivolta miatt. A legnagyobb változást az hozná, hogy kivonnák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés