Előfizetői tartalom

Gigabírságot szabna ki Amerika három európai nagybankra

Portfolio
Az amerikai Igazságügyi Minisztérium (Department of Justice, DoJ) egy nagy méretű közös bírságot szabna ki a Deutsche Bankra, a Barclaysre és a Credit Suisse-re. A várhatóan több milliárd dollárt elérő bírságot az európai nagybankoknak a jelzálogfedezetű értékpapírok szabálytalan értékesítése miatt kellene megfizetniük - írja a Financial Times.

A DoJ arra számít, hogy az eljárások és a bírságok összevonása nagyobb figyelmet kap majd a köztudatban, emellett a várhatóan több milliárd dollárt is elérő bírságot még a novemberi amerikai elnökválasztás előtt szeretné behajtani a három európai nagybankon. Eddig a befektetők főként a DoJ és a Deutsche Bank között folyó vitára figyeltek, miután a minisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés