Előfizetői tartalom

Ha ezt megszavazzák, sok nagybank hagyhatja el Európát

Portfolio
Heves támadások érik Brüsszel javaslatát, amely extra tőke elhatárolására kényszerítené az európai leányvállalatokkal rendelkező, Európán kívüli székhelyű pénzintézeteket. Nagy angol, svájci és japán bankok is figyelmeztették az Európai Bizottságot, hogy a szabályozás miatt több nagybank is kivonulhat az EU-ból - írja a Financial Times.

Az EB tavaly novemberi szabályozástervezet extra tőke elkülönítésére kötelezné az európai leánybankokkal rendelkező pénzintézeteket, hogy a leányvállalataik jobban ellen tudjanak állni egy újabb válságnak, valamint ha szükséges, külső segítség nélkül is felszámolhatóak legyenek. A javaslat hasonló intézkedéseket vonna maga után, mint az Egyesült Államokban a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés