Hároméves előnyhöz jut a kínaiak kis kedvence

2017. december 7. 17:00    
nyomtatás
 
Stuart Gulliver, az HSBC vezérigazgatója szerint Kínában a banknak három év előnye van a külföldi versenytársaival szemben. A pénzintézetnek ugyanis az országban egyedülálló módon többségi tulajdona van az értékpapír kereskedelmi üzletágában - írja a Reuters.


Kereskedés HSBC-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A múlt hónapban a pekingi vezetés váratlanul bejelentette, hogy engedélyezni fogja a külföldi vállalatok számára, hogy többségi tulajdont szerezzenek a helyi vállalkozásaikban. Jelenleg a Kínán kívüli székhelyű cégek maximum 49%-os részesedést szerezhetnek a helyi vegyesvállalatokban.

Az HSBC 51%-os részesedése az HSBC Qianhai Securitiesben jelenleg egyedülállónak számít. A hongkongi vegyesvállalat segítségével az óriásbank ki tudja használni azokat a szabályokat, amelyek az ottani székhelyű pénzintézeteknek kedveznek. Több nemzetközi bank is többségi tulajdonú leányvállalatok létrehozásával, vagy a már működő vegyesvállalatukban lévő részesedés növelésével akarja a helyi műveleteit integrálni a nemzetközi hálózatába a reputációs kockázatok elkerülése érdekében. Azonban még pár évet várni kell a megfelelő szabályozás kialakulásáig és ahhoz, hogy a többségi tulajdonú vállalkozások beinduljanak - állítja az HSBC vezérigazgatója.

A leányvállalat "különleges" engedélye hozzáférést biztosít az HSBC-nek a sanghai és shenzheni tőzsdékhez ahova csak a helyi cégeknek van hozzáférése. Az HSBC korrigált adózás előtti eredményének 70%-kát az Ázsiai üzletágán keresztül szerezte. Gulliver a következő három-öt évben körülbelül 1 milliárd dollár profitra számít az üzletágtól.

A pénzintézet jelenleg 17 400 alkalmazottat foglalkoztat a térségben, akik közül 15 000-en adatelemzéssel és szoftverfejlesztéssel foglalkoznak. Az HSBC helyi bankfiókjainak 2400 alkalmazottjának számát 2020-ig meg akarja duplázni - állítja a bankvezér.

Gullivert 2018-ban fogja leváltani a bank éléről John Flint, aki jelenleg a HSBC kereskedelmi bankjáért és a vagyonkezeléséért felel.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium