Hatalmas osztalékokat fizethetnek hamarosan az amerikai bankok

2017. június 19. 09:05    
nyomtatás
 
Nagy osztalékemelési hullám jöhet az amerikai bankrendszerben, a Goldman Sachs szerint körülbelül egy tucat amerikai bank fizethet a nyereségénél is nagyobb osztalékot.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Financial Times által idézett elemzés szerint a Fed által az idei stressztesztek során megvizsgált 34 bank közül mintegy egy tucat kérhet a jegybanktól engedélyt arra, hogy az aktuális nyereségénél is nagyobb osztalékot fizethessen. Köztük lehet a Citigroup és a Morgan Stanley is.

A PwC szerint még a stressztesztekben alkalmazott legszigorúbb forgatókönyvek esetén is elegendő többlettőkével rendelkezhet több bank is ahhoz, hogy a nyereségén felül is fizessen osztalékot.

2011 óta korlátozza az amerikai jegybank a bankok osztalékfizetését, azóta rendszeresen vizsgálják stressztűrő képességüket is.

Idén 34 bank fogja közzétenni stressztesztjének eredményét, mégpedig ezen a héten csütörtökön.


A nagyobbak közül 13 bankot egy második vizsgálatnak is alá fognak vetni, hogy kiderüljön, elég erősek-e a tőkemenedzsment terén.

A bankok szabályozását a Trump-adminisztráció az utóbbi napokban jelentősen könnyítette, erről itt írtunk:2017.06.09 08:46 Elfogadták Trumpék nagy Wall Street-i dobását

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium