Előfizetői tartalom

Hatalmas zuhanás, ismét 3000 alatt az OTP (Top 10 sztori - 7.)

Az OTP részvények tavaly év vége óta közel 30 százalékot veszítettek értékükből, és 2009 után ismét 3000 forint alá esett a papírok árfolyama. A zuhanás nem volt egyedülálló, hiszen a nyugat-európai, de a régiós bankpapírok is komoly esést mutattak idén. Ez egyrészt az európai adósságválsággal és a globális lassulással kapcsolatos félelmekkel magyarázható, de cégspecifikus hírek is "segítették" az OTP esését. A devizahiteles csomag bejelentése, a bankadó fizetésének kitolása negatívan hatottak az árfolyamra, a magyar makrogazdasági kilátások év közben látott drasztikus romlása, a magyar országkockázat emelkedése vagy a forint gyengülése is nyomás alatt tartotta az árfolyamot. Mivel az OTP papírok a hazai tőzsdei forgalom oroszlánrészét adják, a bankpapírok árfolyamának zuhanása a magyar tőzsdei forgalmat is a mélybe rántotta, a három hónapos gördülő napi forgalmi érték már csupán 15 milliárd forint, erre legutóbb 2008 végén, a válság mélyén volt csak példa. Véleményünk szerint az egyetlen értelmezhető tőzsdei forgalommal jellemezhető magyar papír, az OTP mélyrepülése mindenképpen érdemes arra, hogy bekerüljön 2011 TOP10 sztorija közé.

2011 legfontosabb témáit bemutató sorozatunk eddig megjelent cikkei:Kapcsolódó cikkünk2011.12.24Biztonságos menedékek tündöklése és bukása2011.12.23Tőzsdézik az állam2011.12.22Forrong a technológia szektor (Top 10 sztori - 10.)Pedig milyen szép volt az év eleje Az OTP részvények igen jól kezdték a 2011-es évet, hiszen a régiós bankokhoz képest felülteljesítő volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés