Előfizetői tartalom

Határozott üzenetet küldtek a bankok a kormánynak

Portfolio
A tizedére szeretné csökkenteni a bankszövetség a magáncsődbe való belépés (sokszor több száz oldalas) adminisztrációs terhét - jelentette ki a szervezet sajtótájékoztatóján Becsei András alelnök. Kovács Levente főtitkár szerint a jövőre várható adócsökkentés után is "világcsúcstartó" a magyar bankadó, amelyet az EU-s átlag alá kellene csökkenteni. Azt is szeretnék, hogy a jelzálogfedezetül szolgáló lakások október közepe óta lehetséges végrehajthatóságát a kormány tartóssá tegye, a fedezetérvényesítés lehetősége hosszú távon is kiszámítható maradjon. Az eseményen a Garantiqa vezérigazgatója, Búza Éva is részt vett, aki szerint a garanciavállalás intézményének az adminisztrációs terhét is csökkenteni kellene. Mint ismert, a kormány és a jegybank épp a vállalati hitelezés területén elégedetlen a bankok hitelaktivitásával, és felmerült, hogy előbbi ezért a bankadó változtatásán keresztül bünteti majd őket.

Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára többek között az alábbiakról beszélt:a lakásállomány fenntartásához évente 40 ezer lakásnak kellene épülnie, ehhez képest a rendszerváltás óta 60% az átlag, a válság óta pedig 40% - a rendszerváltás óta 340 ezer lakás megépítése maradt el a fenti elváráshoz képest, a különböző moratóriumok bevezetése az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés