Előfizetői tartalom

Hazai pályájukon szorítják sarokba a befektetési bankokat

Portfolio
Hét éve nem látott mélypontra eshet idén a világ befektetési bankjainak bevétele, 2020-ra pedig a tíz évvel ezelőtti 53%-ról 31%-ra csökkenhet a bevételi részesedésük az egyébként bővülő globális tőkepiacokon. A Boston Consulting Group (BCG) friss tanulmánya szerint a mostoha piaci környezet, a szabályozói szigor, a technológia területéről érkező üzleti kihívók és a makacsul magas költségek jókora nyomást jelentenek a (tavaly tőkearányosan 5,7%-os) megtérülésükre, de léteznek menekülőutak a befektetési bankok számára.

Csökkenő bevételek, makacsul magas költségekA BCG Global Capital Markets 2016: The Value Migration címet viselő tanulmánya 35 nagy szereplő adatai alapján elvégzett összesítése arra jutott, hogy kedvezőtlen jövedelmezőségi és bevételi folyamatok zajlanak a világ befektetési bankjainál:tavaly mindössze 5,7% volt az átlagos tőkearányos megtérülés (ROE) a szektorban a bírságokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés