Hiába a jó gyorsjelentések, esnek a bankárfolyamok, de miért?

2017. október 13. 09:55    
nyomtatás
 
Hiába számolt be a JP Morgan és a Citigroup is a vártnál jobb harmadik negyedéves eredményről tegnap, mindkét bank részvényárfolyama eséssel reagált: előbbié 0,85%-kal, utóbbié 3,4%-kal került lejjebb csütörtökön. A neves bankelemző, Dick Bove elmagyarázta, miért reagáltak így a befektetők.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Vertical Group elemzője szerint három fundamentális területen is gyengén szerepelt a két bank a tegnap közzétett gyorsjelentések szerint:
  • a hitelállomány növkedésében,
  • a hitelportfólió minőségének javulásában
  • és a növekvő marzsokban
is csalódást okoztak a társaságok.

A Citigroup mindhárom területen, a JP Morgan a háromból két területen "bukott el". Mindkét társaságnál mindössze 2% körül nőtt egy év alatt a hitelállomány, ami elhanyagolható. Mindkettőnél romlott a hitelállomány minősége, a Citigroup pedig nem tudta növelni a marzsát annak ellenére, hogy az elmúlt két évben 100 bázisponttal nőtt az alapkamat - magyarázta a CNBC-nek Bove.

Bár a nettó eredmény szintjén mindkét bank kellemes meglepetést hozott, a befektetők a fentiek mellett több más negatívumra is felfigyelhettek:
  • a JP Morgan kötvénykereskedési bevétele 27%-kal 3,16 milliárd dollárra esett, a Citigroupé 16%-kal 2,877 milliárdra,
  • mindkét banknál nőtt a céltartalék-képzés a hitelkártya üzletágban,
  • a vállalkozások hitelezésének növekedése csökkenést mutat a politikai bizonytalanság miatt,
  • a Citigroupot az IMF szerdán a világ 9 leggyengébb nyereségtermelő képességgel rendelkező nagybankja közé sorolta.
Bill Stone, a PNC Asset Management Group stratégája szerint ugyanakkor mindkét bank jól teljesített, a részvényeladásokat ő azzal magyarázza, hogy az elmúlt 30 napban a pénzügyi szektor volt a legjobban teljesítő.

Hiába a jó gyorsjelentések, esnek a bankárfolyamok, de miért?


Hiába a jó gyorsjelentések, esnek a bankárfolyamok, de miért?Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium