Előfizetői tartalom

Hidegzuhany forintosítás után: ettől a 2 ábrától sokan falnak mennek majd

Portfolio
Becslésünk szerint átlagosan 6%-os kamatot fizet kezelési költséggel együtt egy átlagos ex-devizahiteles, akinek forintosították a jelzáloghitelét. Sokan biztosan azt gondolják, hogy az árfolyamkockázatok eltűnésének köszönhetően most már tényleg csak a meglévő tőketartozást kell visszafizeti. Ez persze nem igaz a kamatok miatt.

Egy átlagosnak mondható annuitásos, 10 éves hátralévő futamidejű, 6%-os kamat+kezelési költséggel rendelkező, 5 millió forintos forintosított lakáshitelen mutatjuk a helyzetet. Ha nem változna a Bubor és a kamatfelár, akkor a futamidő végéig 55,5 ezer forintos havi törlesztőrészletet fizetne az ügyfél. Persze a Bubor 3 havonta, a kamatfelár pedig 3,4 vagy 5 évente megváltozhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés