Előfizetői tartalom

Indul a banki nagytakarítás - Még Európa se látott ilyet

Márciustól regisztrálhatnak a bankok a MARK Zrt.-nél, nyáron így akár százmilliárdos nagyságrendben adhatják el problémás projekthiteleiket az MNB által alapított cégnek. Február közepéig kellett várni az EU jóváhagyására, ugyanis Európában még nem működött ilyen eszközkezelő. Kandrács Csaba elnök-vezérigazgató a Portfolio-nak adott interjújában részletezte, miért nem kell attól tartani, hogy végül "haverok", áron alul kapják meg a csak átmenetileg jegybanki tulajdonú cég ingatlanjait.

Az Európai Bizottság jóváhagyására kellett várni eddig, hogy elindulhasson a MARK Zrt. Megjött a verdikt: piaci árazás mellett fog működni a MARK, vagyis nem nyújt állami támogatást az eszközvásárlások során. Mit jelent ez egészen pontosan? Az eddigi európai példákkal ellentétben nem egy részben vagy egészben állami támogatással működő úgynevezett "rossz bank"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés