Előfizetői tartalom

Indulhat az újabb olasz bankmentés, 6,4 milliárd euró lesz a vége

Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) szerint az olasz Banca Popolare di Vicenza és a Veneto Banca szolvens és 6,4 milliárd eurónyi tőkére van szükségük ahhoz, hogy azok is maradjanak. Lényegében ezzel az EKB jóváhagyta az újabb olasz bankmentést, hivatalos közlemény azonban még erről nincs, a Bloombergnek névtelen, ügyhöz közelálló források nyilatkoztak.

Az EKB, az Európai Bizottság és az olasz pénzügyminisztérium közösen átnézte a két bank tőkésítési kérelmét hétfőn Brüsszelben. Elsősorban azt vizsgálták, hogy a kérelem összhangban van-e a válság után létre hozott bankmentési szabályokkal, amelyek tiltják a bankmentést abban az esetben, ha az érintett pénzintézetek fizetésképtelenné válnak. A Veneto és Vicenza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés