Előfizetői tartalom

Jó erőben a magyar UniCredit

Portfolio
Az október 24-én véletlenül kicsúszott gyorsjelentésnek megfelelő, 745 milliós nettó eredményről számolt be az olasz UniCredit Group, ami az egy évvel korábbi 361 milliónak több mint a duplája. A Pioneer és más eszközök eladása nélkül 838 millió euró lett volna az eredmény. A magyar leánybank a harmadik negyedévben 43 millió eurós, az év eddigi részében pedig 129 millió eurós profitot ért el.

A bevételek 4,6 milliárd euróra rúgtak az olasz bankcsoportnál, ami évi 3,9%-os csökkenést jelent, ami jelentős részben annak tudható be, hogy a kereskedési bevételek rosszul alakultak a kedvezőtlen piaci környezet miatt. A nettó kamatbevételek 2,4%-kal 2,5 milliárd euróra csökkentek, a nettó díj- és jutalékbevételek pedig 7,9%-kal 1,6 milliárd euróra. Kedvező azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés