Előfizetői tartalom

Készül Trumpék nagy Wall Street-i dobása, szivárognak a részletek

Portfolio
Az egyik fontos amerikai pénzügyi döntéshozó testület, a Financial Services Committee (FSC) elnöke összeírta, melyek azok a demokraták által hozott banki szabályok, amelyeket eltörölnének, mert szerintük "a befektetést és a gazdasági növekedést hátráltatják". A republikánus tervek jelentősen enyhítenének a bankok terhein, van, aki még a banki stresszteszteket is eltörölné.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke múlt pénteken írt alá egy szimbolikus rendeletet, amely előírta a bankokra nehezedő szabályozói nyomás csökkentését, amely szerinte és a Dodd-Frank törvény kritikusai szerint a hitelezést hátráltatja. Az Obama-kormány 2010-ben léptette életbe a bankok működését és a fogyasztóvédelmet is szabályozó Dodd-Frank törvényt, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés