Előfizetői tartalom

Két nagy tévedésre épül a bankrészvények szárnyalása

Portfolio
Donald Trump választási győzelme óta 23%-ot emelkedett a bankok részvényárfolyamát összefogó KBW Nasdaq Bank Index. Dick Bove neves bankelemző szerint három fő indoka is van a jó teljesítménynek, ám ebből kettő tévedésre épül. Szerinte az amerikai kamatkörnyezet változása nem elégséges ok arra, hogy bankrészvényt vegyünk, a gazdaság fellendülése viszont igen.

A Yahoo Finance szerint a Rafferty Capital Markets banki elemzője úgy véli, a kamatkörnyezet várható emelkedése, a szabályozás lazítása és a gazdasági teljesítmény erősödése hajtja felfelé a bankrészvények árfolyamát. Bove szerint azonban ennek csak a harmada, a gazdasági teljesítmény javulásával kapcsolatos várakozás megalapozott, a kamatkörnyezet emelkedésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés