Előfizetői tartalom

Kettévált a lakossági piac, az állam bankja nagy dobásra készül

Lesz hatása a kamatfelár korlátozásának a lakáshitelek piacán, egyértelműen csökkenti a megtérülést a bankszektorban, de nem drámai módon, a Budapest Banknál pedig szinte egyáltalán nem - mondta a Portfolio-nak adott interjújában az MNB "fogyasztóbarát lakáshitel" koncepciójáról Fatér Gyula, a bank lakossági üzletágvezetője. A társaság továbbra is nagy hangsúlyt fektet a fogyasztási hitelekre, de idén a lakáshitel-piaci részesedését egyenesen duplázni szeretné. Az állampapírok visszaszorulása nem a megtakarítási piacon múlik majd, inkább a hitelpiacon - véli a szakember.

A legjobb lakáshitelek kikalkulálásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk. Múlt csütörtök óta pályázhatnak a bankok a "fogyasztóbarát lakáshitel" minősítésre, amely az eddiginél olcsóbbá teheti az ügyfelek számára a fix kamatozású lakáshiteleket. Nyilván nem tehetik meg a bankok, hogy nem kínálnak ilyen hiteleket, így adódik a kérdés: mennyit bukhatnak a kamatfelár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés