Előfizetői tartalom

Kevés a bevétel, mégis rekordnyereség az Ersténél

Portfolio
Hiába nő most már két éve az Erste Group hitelállománya, a bankcsoport az alacsony kamatkörnyezet miatt egyre kisebb bevételből kénytelen gazdálkodni. Az elemzői várakozásokat - a vártnál alacsonyabb hitelezési céltartalékoknak és a magasabb kereskedési eredménynek köszönhetően - így is sikerült a harmadik negyedévben túlszárnyalni. A nettó eredmény 337 millió euró lett, ebből a magyar leánybank jelentősen csökkenő kamatbevételek mellett csak 8,8 millió eurót hozott. 2017-re is adott előrejelzést a bankcsoport.

Valószínűleg a gyenge bevételi szint miatt 5% körüli zuhanással reagált az árfolyam a gyorsjelentésre a kereskedés első negyed órájában:Kapcsolódó cikkünk2016.11.04Nincs megállás, tovább esnek a tőzsdékA Reuters elemzői konszenzusánál 9%-kal magasabb, 337 millió eurós adózott eredményt sikerült elérnie a harmadik negyedévben az Erste Groupnak. A háttérben a nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés